Cum să vă pregătiţi pentru operația de implant dentar

Chiar dacă pare puțin cam intimidantă întreaga operațiune care se va produce în cavitatea bucală, e indicat să nu vă pierdeţi cu firea și nici să nu vă răzgândiţi pe ultima sută de metri. Acest pas este unul foarte important, care, în funcție de câți dinți aţi pierdut, vă va ajuta foarte mult ca om să vă recapatați încrederea de odinioară, iar în același timp să puteți mânca fără să aveţi acel sentiment neplăcut și incomod care vă tot chinuie de ceva timp încoace.

Nu numai că vă veţi bucura de o nouă viață, dar veţi avea și siguranța că un implant dentar va trece neobservat (arată întocmai ca un dinte normal) și îți va asigura același confort ca un dinte natural. Gândiți-vă numai la rezultatele de care vă veți bucura.

În același timp, încercați pe cât posibil să vă și pregătiți pentru operație, ca efectele mai puțin plăcute să nu fie resimțite la fel de tare ca înainte.

În lista de mai jos veți găsi câteva dintre lucrurile de care va trebui să țineți cont înainte de procedura propriu-zisă.

  1. Aveți grijă ce mâncați

Este de indicat pe cât posibil să evitați consumul de alimente care să fie crocante, precum nucile, popcornul, chipsurile, anumite legume și fructe crude, pâinea prăjită etc. De asemenea, încercați pe cât posibil ca mâncarea pe care o consumați să nu aibă o aciditate crescută sau să fie prea condimentată. Dacă obișnuiți să consumați mâncăruri iuți, e necesar pe cât posibil să nu mâncați o perioadă.

Pentru ca recuperarea post operatorie dupa o interventie de implantologie să se facă mai ușor, bazați-vă pe paste, supe, sucuri, piureuri.

  1. Rezervați-vă timp

Cu măcar o săptămână înainte, încercați pe cât posibil să eliminați orice eveniment important din viața dumneavoastră, în așa fel încât să nu vă stresați cu tot felul de activități. E necesar să încercați pe cât posibil să vă acordați timp, să vă relaxați și să vă odihniți. După măcar trei zile de la operație, e necesar să vă luați liber de la muncă sau de la școală.

  1. Prezentaţi-vă într-un stil lejer

În funcție de sexul pe care îl aveţi, încearcaţi pe cât posibil să renunțaţi la diverse elemente care pot să incomodeze. Acestea pot fi bijuteriile, oja, ceasurile, machiajul, precum și îmbrăcămintea care poate să fie prea strâmtă sau incomodă. Stilul sport, relaxat e cel mai indicat.

  1. Rugaţi pe cineva să vă însoțească

După anestezie e posibil să vă simțiţi destul de slăbit, de aceea e indicat să aveţi pe cineva care să vă conducă acasă pe jos sau cu mașina. Nu ar strica acest lucru nici dacă vă simțiţi puțin mai emoționat sau știţi că vă pierdeţi mai repede cu firea.

  1. Acordaţi importanță somnului

Dacă până acum nu aţi acordat prea mare importanță somnului, ar fi timpul să faceţi acest lucru. Nu de alta, dar vă va ajuta în procesul de recuperare.

Implantul dentar este o adevărată investiție, de care ar trebui să profitați ca atare. Dacă sunteţi bine pregătit, veţi vedea că nu va fi un coșmar dureros, ci un proces prin care trebuie să treceţi pentru a vă asigura o altfel de viață, în care veţi zâmbi mai des.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *