Cum sa faci biscuiti

Biscuitii se fac usor si repede si biscuitii de casa sunt mult mai buni decat cei cumparati de la magazin. Aceasta reteta este pentru vreo 10 biscuiti.

 Ingrediente  
1 lingurita de praf de copt
2 cesti de faina
¾ ceasca de lapte
¼ lingurita de sare
1/3 ceasca de grasime

 

 Pasi  

  1. Incalziti dinainte cuptorul la 230 Co.
  2. Folositi o furculita uscata pentru a amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un bol de marime medie.
  3. Taiati grasimea, folosing un blender, 2 cutite sau varful degetelor, pana ce amestecul arata ca niste firimituri mai mari.
  4. Creati un spatiu in mijlocul amestecului si turnati tot laptele. Amestecati cu o furculita pana ce amestecul devine umed.
  5. Puneti coca pe o suprafata data putin cu faina. Framantati incet, intorcand coca, pana devine moale si omogenizata.
  6. Rulati coca pana ajunge la o grosime de 1,5 cm. Taiati forme de biscuiti din coca folosind un cutit.
  7. Puneti biscuitii taiati pe un platou neuns si coaceti timp de 10 minute sau pana devin aurii pe fund.

 Sfaturi  

  • Incercati sa folositi lapte batut in loc de lapte normal
  • Incercati sa folositi faina pe jumatate din grau sau pe sfert din porumb.
  • Pentru biscuiti cu mai putina grasime, reduceti grasimea la 2 lingurite.
  • Biscuitii, mai ales cei cu putina grasime, sunt buni atunci cand ii scoateti din cuptor.

 Atentie  

  • Nu framantati prea mult coca sau va deveni prea tare. Framantati-o doar pana se omogenizeaza bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *